Ik ben johanna de Groot. Geboren in 1978 te leeuwarden. Van jongs af aan teken en schilder ik al veel portretjes. Het is een grote uitlaatklep voor emoties e.d. Alles wat er in m'n hoofd komt moet eruit. Naast het tekenen en schilderen schrijf ik ook teksten en gedichten (teksten voor drama groepen). En nog een grote passie van mij is zingen. Dat is ook een geweldige uitlaatklep. Wanneer ik schilder dan heb ik meestal de muziek keihard aan. Zo kan ik het beste werken. Ik maak alleen schilderijen als het gevoel er is. Heel vaak kan ik 's nachts niet slapen, En dan heb ik allemaal ideeën over wat ik weer zal tekenen of schrijven. Ik schrijf dan alles op, of maak schetsen om het idee vast te houden. In mijn ogen is kunst je gevoelens uiten, op wat voor manier dan ook. 

In 2009 heb ik toelatings examen gedaan voor de kunstacademie Minerva in Groningen. Tot mijn grote vreugde werd ik toegelaten.  Maar helaas moest ik deze opleiding aan mijn neus voorbij laten gaan doordat ik zakte op de NOA toets door mijn discalculie.

Door hulp van andere kunstenaars en door cursusussen te volgen bij de Christian Artists school heb ik me verder kunnen ontwikkelen in de schilderkunst.

In 2013 heb ik meegedaan aan het tv programma Muse van Omrop Fryslân. 

 

 

Johanna de Groot